Koerierbezorging 3-4 werkdagen €54,-(NL) of €59,-(BE)

Gratis bezorging vanaf €400 (NL) of €900 (BE)

Gratis en snel afhalen in magazijn Den Bosch

Welke thuiswerkplek kopen?

Deze keuze hangt af van verschillende aspecten. Als eerste natuurlijk uw budget. Al onze thuiswerkplekken voldoen aan verschillende ARBO normen waardoor iedereen een goede werkhouding kan aannemen achter onze bureaus en op onze stoelen.

Onze goedkoopste thuiswerkplek optie is qua prijs kwaliteit moeilijk te verslaan. Als er maar 1 persoon achter werkt is een bureau welke met een inbussleutel kan worden ingesteld goed genoeg.  Echter als er achter het bureau door verschillende mensen wordt gewerkt raden wij aan om een bureau welke met een slinger of elektrisch in hoogte kan worden ingesteld. Als uw budget het toelaat is een thuiswerkplek met zit sta bureau natuurlijk de beste optie.

Thuiswerkplek & Arbo

Ook als u of uw werknemers thuiswerken moet een werkgever zorgdragen voor een goede en veilige werkplek. Een thuiswerkplek moet aan de onderstaande regels voldoen: Een thuiswerkplek moet volgens de wet (Arbeidsomstandighedenbesluit) zijn ingericht volgens de ergonomische beginselen. In deze wet wordt verder niet uiteengezet waar deze beginselen dan precies aan moeten voldoen. Wij adviseren altijd om een werkplek te kopen waarbij het bureau en de bureaustoel volgens de geldende arbo normen kunnen worden ingesteld.

Tips voor de thuiswerkplek

Werkplek welke voldoet aan Arbo normeringen

Zorg ervoor dat uw werkplek aan de arbo normeringen voldoet zodat u uw werkplek goed kunt instellen.

Afwisseling in de werkhouding en het soort werk

Neem korte pauzes. Op kantoor is het eenvoudiger om een korte pauze in te lassen. Even in gesprek of overleg te gaan met een collega zorgt ervoor dat u niet naar uw beeldscherm kijkt en een andere positie aanneemt of even op staat. Thuis gaat dit minder vanzelfsprekend. Plan dus korte pauzes in en wissel een zoommeeting af met het lezen van een rapport. Of ga even naar buiten maak een korte wandeling of loop even aar de keuken en pak een kop koffie. Als u een zit sta bureau heeft werk dan niet langer dan een uur achter elkaar staand. Wissel zittend en staand werk af. Werk niet langer dan 4 uur in totaal staand te werken.

Tips voor het instellen van uw bureaustoel op uw thuiswerplek

Zorg er altijd voor dat uw zit houding goed aanvoelt. Als dat niet het geval is zal dit zeker leiden tot klachten.

  • Hoogte zitvlak De stoelzitting moet zo worden ingesteld dat de knie een hoek heeft van 90-120 graden wanneer uw voet plat op de grond rust.
  • Diepte zitvlak Zorg ervoor dat uw bovenbeen goed wordt ondersteund maar uw onderbeen niet tegen het zitvlak aan komt.
  • Rugleuning instellen Stel de rugleuning zo in dat uw onderrug de leuning aanraakt. De hoek van uw bovenbeen naar uw rug is ook 90-120 graden
  • Armleuning instellen De armleuning moet zo hoog zijn dat uw schouder ontspannen is terwijl uw arm rust op de leuning.

Tips voor het instellen van uw bureau op uw thuiswerplek

  • Stel eerst uw stoel in Zonder een goede stoel die ook correct is ingesteld kunt u uw bureau niet goed instellen. Begin dus altijd bij uw bureau.
  • Hoogte bureaublad  Stel de hoogte van uw bureau zo in dat bij de juiste zitpositie uw ellebogen een hoek hebben van 90-120 graden terwijl uw arm op het blad rust. Uw arm moet niet de zijkant van het bureau aanraken.
  • Juiste hoogte beeldscherm  Uw beeldscherm moet zo worden ingesteld dat als u licht naar beneden kijkt u het centrum van uw monitor kunt zien. Als uw een vast monitor heeft maak dan gebruik van een monitorarm.
  • Juiste afstand beeldscherm Uw scherm moet een afstand hebben ten opzichte van uw hoofd van 67-70 cm.
  • Juiste positie muis Uw muis moet zo ver van u liggen zodat u uw elleboog dicht bij uw lichaam kan houden.

Tips voor het instellen van uw zit sta bureau op uw thuiswerplek

  • Positie bureaublad Uw bovenlichaam neemt als u staand werkt dezelfde houding aan als dat u zit. uw ellebogen een hoek hebben van 90-120 graden terwijl uw arm op het blad rust. Uw arm moet niet de zijkant van het bureau aanraken. Eigenlijk komt dit in bijna alle gevallen overeen met de hoogte van uw navel.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Bij een orderwaarde van €400+

Top service

Klanten geven ons een 9,5

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar garantie

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.ltj-kantoormeubelen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 93 reviews.
Winkelwagen delen