Bureaus

Bij het kopen van nieuwe bureaus voor op kantoor is het wijs om niet over één nacht ijs te gaan. Selecteer niet uitsluitend op prijs, maar inventariseer op een richtlijn zoals de NPR 1813. Bekijk wel type bureau het best bij uw organisatie en haar medewerkers past.

Bureaus
Show Filters

Resultaat 1–12 van de 60 resultaten wordt getoond

Bureaus voor uw kantoor kopen?

Zo is het bijvoorbeeld goed om na te denken over de vraag of u verstelbare (of instelbare) dan wel niet verstelbare bureaus nodig hebt.
Welke vorm het beste is (bv hoekbureau), qua uitstraling (bv directiebureau) en qua functie (bv zit sta bureau of regulier bureau).

Tevens kunt u bij ons kiezen uit diverse onderstellen en het formaat en de kleur van het bureaublad. Welk model u ook kiest, met een bureau van LTJ Kantoormeubelen zit u altijd goed. Onze verstelbare bureaus voldoen namelijk aan alle heersende arbonormen, zoals de NEN-EN-1335 of de NPR 1813. Bovendien kunt u voor orders boven de €400,- rekenen op gratis levering, waar in Nederland u zich ook bevindt.

Op zoek naar een zit sta bureau? Bekijk dan ons assortiment zit sta bureaus voor kantoor of thuis.

Verstelbaar bureau kopen of juist niet verstelbaar

Er ontstaat wereldwijd steeds meer aandacht voor vitaliteit op de werkplek. Waar iedere kantoorwerker ongeacht zijn of haar lengte en lichaamsbouw voorheen op dezelfde hoogte achter het bureau zat, groeit inmiddels het besef dat langdurig in een verkeerde houding zitten ongezond is. Dit leidt niet alleen tot vervelende, soms chronische gezondheidsklachten, maar kan ook ziekteverzuim in de hand werken. Dat wilt u natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Duurzame inzetbaarheid komt immers zowel de organisatie als het individu ten goede.

De allereerste vraag die u zich bij de aanschaf van bureaus dient te stellen is dan ook of u kiest voor een verstelbaar/instelbaar bureau of een niet verstelbaar bureau. Het verschil tussen verstelbaar of instelbaar zit hem er daarbij in of het bureau zelf een ingebouwd verstelmechanisme heeft. Verstelbare bureaus komen bijvoorbeeld met een slinger of drukknop, waarmee u het eenvoudig in hoogte kunt verstellen. Bij instelbare bureaus ontbreekt dit mechanisme en heeft u een stuk gereedschap nodig om de gewenste hoogte van het bureaublad in te stellen. Met het juiste werktuig lukt dit zonder al teveel moeite. Voor sommige situaties is een niet verstelbaar bureau nog steeds afdoende. De meeste klachten treden immers pas op wanneer men langdurig in een suboptimale houding zit. Bij kortdurend bureauwerk en/of veelvuldige onderbreking kan men daarom met een gerust hart achter een niet verstelbaar bureau plaatsnemen.

Zelfs wanneer een bureau perfect op de gebruiker is ingesteld valt langdurig in dezelfde houding zitten overigens niet aan te raden. Zo nu en dan even gaan staan om de benen te strekken is tijdens lange kantoordagen een gezond idee. Een zit sta bureau, waaraan u zowel zittend als staand kunt werken, faciliteert zulk gezond kantoorgedrag. Zo blijven ook medewerkers die iedere dag flink wat uren achter hun bureau maken duurzaam inzetbaar.

Verschillende typen bureaus

Het ruime assortiment van LTJ Kantoormeubelen bevat een enorme diversiteit aan verschillende typen bureaus. Voor iedere kantooromgeving en iedere kantoorwerker hebben wij een passend ontwerp beschikbaar. Zo kunt u om te beginnen kiezen uit verschillende soorten onderstellen. Houdt u het bij een praktisch T-poot bureau, heeft u liever een klassieke N-poot bureau of verkiest u toch een modern ogende O-poot bureau onderstel? De werkbladen van onze bureaus zijn bovendien voor vrijwel ieder model in verschillende formaten en kleuren beschikbaar. En last but not least: als u reeds bepaalde bureauonderdelen in bezit heeft kunt u bij ons ook losse bureau onderstellen of losse bureaubladen bestellen.

T-poot, N-poot of O-poot onderstel?

De meeste van onze bureaus hebben een onderstel met een T-poot, N-poot of O-poot. De T-poot bureaus in onze collectie zien er strak en professioneel uit. Bij dit type onderstel gaan de twee poten vanuit het midden van het bureaublad naar beneden, om vervolgens van onderen naar buiten uit te lopen. Zo ontstaat de T-, of zo u wilt I-vorm. Het T-poot onderstel heeft als voordeel dat de poten niet op de hoeken van het bureau zitten. Hierdoor kunnen meerdere personen zonder problemen tegelijk achter een bureau plaatsnemen. Handig voor kantoren waarin veelvuldig kort overleg plaatsvindt en collega’s regelmatig bij elkaar aanschuiven. En als we het toch over schuiven hebben: ook het verschuiven van een bureau met een T-poot gaat vaak gemakkelijker dan bij een bureau met een ander type onderstel.

Het N-poot onderstel is in feite het meest klassieke van allemaal. Bij dit ontwerp wordt de draagbalk voor het bureaublad op iedere hoek ondersteund door een poot die loodrecht naar beneden gaat. In totaal ontstaan zo meestal vier poten. Het voordeel van een N-poot ten opzichte van een T-poot is dat er meer vloerruimte overblijft. Dit betekent dat u gemakkelijker zaken tussen de poten op de grond kunt neerzetten. Denk aan dozen of ladeblokken. Tevens is het bij een N-poot onderstel eenvoudiger om aan het hoofd van de tafel aan te schuiven. Dat maakt dit type onderstel onder meer bijzonder geschikt voor vergaderingen.

Hoekbureaus: Cad, Alpha en wingbureaus

Geen enkel kantoor is hetzelfde. Stijl, interieur en hoeveelheid ruimte variëren. Daarom bieden wij bureaus aan in diverse vormen, formaten en kleuren. Van klassieke vierkante en rechthoekige bureaus, tot ronde en hoekbureaus als de alpha-, CAD– of wingbureaus. Van piepklein tot metersgroot. En in tal van kleuren en fraaie houtpatronen. Desgewenst kunnen we het bureaublad zelfs volledig voor u op maat maken. Zo is LTJ Kantoormeubelen een one stop shop: bij ons vindt u altijd het bureau dat u zoekt.

Ook losse onderstellen en bureaubladen

Zijn de bureaubladen in uw kantoor aan vervanging toe, maar kunnen de overige onderdelen van de bureaus nog een tijdje mee? Of bent u juist alleen op zoek naar onderstellen? Dan is het goed om te weten dat u bij ons naast volledige bureaus ook losse bureau onderstellen en losse bureaubladen kunt bestellen. Ook hier geldt dat we vrijwel iedere gewenste vorm, formaat en kleur uit voorraad beschikbaar hebben. Bovendien kunnen ook losse bureaubladen geheel voor u op maat worden gemaakt.

Bureaus welke voldoen aan de NEN-EN-1335 en NPR 1813

De NEN, voluit de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, bewaakt in Nederland de (internationale) kwaliteits- en veiligheidsnormen. Dat geldt ook voor de heersende arbonormen op het gebied van kantoormeubilair. Voor producten als bureaus en bureaustoelen bestaan de Europese richtlijn NEN-EN-1335 en de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813. Beide richtlijnen voorzien in een ergonomische werkplek, die een optimale bijdrage levert aan een veilige en gezonde werkomgeving. Het onderscheid tussen de twee zit hem in het feit dat NPR 1813 gecertificeerde meubels (nog) ruimere instelmogelijkheden kennen. Nederlanders zijn namelijk een vrij lang volk en dus is het verschil in lengte tussen kantoorwerkers in ons land groter dan in de rest van Europa.

De bureaus van LTJ Kantoormeubelen voldoen stuk voor stuk aan deze strenge normen op het gebied van ergonomie. Wanneer u duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers hoog in het vaandel hebt staan, bent u daarom bij ons aan het juiste adres.

Gratis levering door heel Nederland

Het magazijn van LTJ Kantoormeubelen staat in Den Bosch en beslaat maar liefst 6000 vierkante meters. Dat betekent niet alleen dat we altijd een groot aantal bureaus op voorraad hebben, maar ook dat we vliegensvlug door heel Nederland kunnen leveren. Bij iedere levering maken we gebruik van professionele meubeltransporteurs. Zij nemen tijdens het vervoer altijd de grootst mogelijke zorg in acht, zodat uw bestelling ongeschonden de eindbestemming bereikt. Indien gewenst kunnen onze expediteurs de geleverde bureaus zelfs tegen een kleine meerprijs op locatie monteren. Orders van boven de €400,- worden bovendien GEHEEL GRATIS bij u afgeleverd. Waar in Nederland u zich ook bevindt! Natuurlijk leveren wij ook kantoormeubels in België.