Bureaustoelen

Als u ergonomische bureaustoelen wilt bestellen welke voldoen aan de NEN-EN 1335 of NPR 1813 bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt eenvoudig filteren in onze webshop zodat u de bureaustoel vindt die geheel aan uw eisen voldoen.

Bureaustoelen
Show Filters

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Een bureaustoel is op de werkvloer een onmisbaar onderdeel van de kantooruitrusting. Zo is het werken aan een bureau vele malen makkelijker met een goede bureaustoel. Deze bureaustoelen zijn dan ook in vele soorten en maten verkrijgbaar. Toch wordt er nog steeds gedacht dat het uitkiezen van een goede bureaustoel niet belangrijk is. Erg zonde, want een goede bureaustoel kan een bijdrage leveren aan de productiviteit van een werknemer. Uit welke opties zijn er te kiezen bij een bureaustoel, aan welke eisen moet hij voldoen en welke keuzes zijn er qua styling? Wij geven u graag meer informatie en inzicht over dit onmisbare onderdeel van uw kantoor.

Welke opties zijn er te kiezen bij een bureaustoel?

Bij de aanschaf van een bureaustoel kan er uit meerdere opties gekozen worden. Alhoewel de meeste bureaustoelen over wielen beschikken is dit niet bij elke variant het geval. Bij sommige varianten is er bewust voor gekozen om deze bureaustoelen geen wielen te geven. Door het ontbreken van de wielen onder de bureaustoel kan er meer stevigheid aan de gehele combinatie gegeven worden. Deze extra stevigheid komt goed van pas als er erg secuur gewerkt moet worden. Bijvoorbeeld architecten die een inrichting of gebouw aan het tekenen zijn kunnen hier veel baat bij hebben.

Welke afstelmogelijkheden zijn er?

Daar waar de meeste stoelen in ieder geval van hoogte versteld kunnen worden zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Zo zijn er veel modellen op de markt waar het ook mogelijk is om de armleuning te verstellen. Met het verstellen van de armleuning op hoogte kunt u voor de armen goede ondersteuning bieden. Bij sommige varianten zijn de leuningen daarnaast ook nog te verstellen van plaats. Zo kunnen ze vaak dichter bij of verder weg van het bureau worden afgesteld. Ondersteuning in de rug is ook een mogelijkheid die soms geboden kan worden. Vaak gebeurt dit door middel van het aanbrengen van een extra steun aan de achterkant van de rugleuning. Deze rugleuning kan daarnaast ook vaak omhoog of omlaag afgesteld worden om meer steun te kunnen geven aan de rug.

Instelmogelijkheden-Bureaustoelen

Andere opties

Als de stoel precies zo is afgesteld als dat jouw lichaam nodig heeft kan er nog een optie gekozen worden die de stoel comfortabeler kan maken. Door de stoel te kantelen is het mogelijk om een meer horizontale positie aan te nemen. Deze positie wordt afgeraden voor langere tijd, maar kan zeker op momenten uitkomst bieden. Soms kan het ook erg fijn zijn om nog meer steun bij uw hoofd te hebben. Dit is bij het gebruik van de kantelfunctie bijvoorbeeld erg handig. Heeft u hier vaak behoefte aan, ga dan voor een stoel met hoofdsteun. Deze hoofdsteun is tevens kantelbaar en kan vaak ook afgesteld worden. Zo wordt uw hoofd op de juiste positie ondersteund.

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Waar een goede bureaustoel aan moet voldoen is voornamelijk afhankelijk van de eisen die u heeft. Het is wel belangrijk dat u een stoel zoekt met een NEN-EN 1335 of NPR 1813 norm. Deze stoelen moeten aan verschillende eisen voldoen. Deze eisen zorgen ervoor dat het zitcomfort op een verantwoorde manier wordt verhoogd.

Ergonomisch design

Naast de gestelde normen is een ergonomisch design ook erg belangrijk voor een goede bureaustoel. Maar wanneer is een bureaustoel ergonomisch te noemen? Een goede samenvatting voor dit woord is goed passend en gebruiksvriendelijk. Dit houdt in dat de stoel goed aangepast moet zijn op de persoon waarvoor hij bedoeld is. Ook betekent dit dat de stoel gebruiksvriendelijk moet zijn. De stoel moet makkelijk af te stellen zijn en de knoppen om hem te bedienen moeten hierbij ook op een logische plek zitten. Echter het meest belangrijke kenmerk voor een ergonomische stoel is de zithouding die hierin automatisch aangenomen wordt. Een ergonomische zithouding zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke S in de wervelkolom wordt ondersteunt. Door deze ondersteuning is het mogelijk om langere tijd op een comfortabele manier in dezelfde positie te blijven zitten. Ook zal deze houding er op langere termijn voor zorgen dat er minder klachten zullen ontstaan door het zitten.

Verschil tussen NEN-EN 1335 en NPR 1813

Een vraag die veel mensen beantwoord willen hebben voordat ze een bureaustoel aanschaffen is: Wat is het verschil tussen de normen NEN-EN 1335 en NPR 1813? Om deze vraag te beantwoorden is het eerst van belang om te weten dat deze normen door twee verschillende instanties zijn gemaakt. De norm NEN-EN 1335 is vastgesteld door middel van Europese standaarden. Bij de NPR 1813 ligt dit anders. Deze norm komt vanuit Nederland en staat voor Nederlandse Prakrijk Richtlijn.

De in Europa uitgevonden richtlijn NEN-EN 1335 komt voort uit het feit dat er in Europa grote verschillen zijn qua lichaamslengten. In Nederland wonen de langste mensen met voor de mannen een gemiddelde lengte van ongeveer 1.84 meter en voor vrouwen 1,71. De landen rond de Middellandse zee hebben de kleinste inwoners van Europa. Dit kan wel tot gemiddeld 10 centimeter verschil per land schelen. Om op dit lengteverschil in te spelen is de NEN-EN 1335 norm bedacht. De stoelen met dit Europese kenmerk zijn op onze website te vinden op een speciale NEN-EN 1335 pagina. Door een specifieke maatvoering in te voeren voor bureaustoelen in Europa, is het mogelijk om een verantwoorde stoel samen te stellen voor de Europese bevolking. De Nederlandse tegenhanger van de NEN-EN 1335 is de NPR (Nederlandse Prakrijk Richtlijn) 1813 Norm. Er wordt vaak gedacht dat deze norm van betere kwaliteit is dan de Europese norm. Dit is echter niet het geval. Deze verschillende normen hebben geen invloed op de kwaliteit van de stoel. Wel is het zo dat de Nederlandse norm nog meer eisen stelt aan de stoel. Volgens deze norm moet de stoel beschikken over een kantelbare zitten die met enkele graden meer af te stellen is. Ook deze stoelen zijn terug te vinden via de speciale NPR 1813 pagina op onze website.

Een andere misvatting tussen deze twee normen is dat er vaak wordt gedacht dat alleen de NPR 1813 voldoet aan de eisen van de ARBO. Het is wel het geval dat deze stoelen moeten voldoen aan de eisen van de ARBO. Echter is het ook het geval dat de stoelen met de norm NEN-EN 1335 voldoen aan de eisen die volgens de ARBO dienst zijn opgesteld. Zowel de Europese norm als wel de Nederlandse norm hebben veel overeenkomsten. Voor een leek is het vrijwel onmogelijk om de verschillen tussen deze twee stoelen op te merken. Het is dan ook vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur als het aankomt op het uitkiezen van de perfecte bureaustoel. Om te bepalen of een bureaustoel aan de eisen voldoet die u voor ogen heeft is het dan ook altijd een goed idee om onze showroom te bezoeken. Tijdens dit bezoek kunt u, eventueel vergezelt met uw collega’s, de verschillende stoelen uitproberen.

De uitstraling van een bureaustoel

Een goede bureaustoel kan naast zitmeubilair ook een blikvanger zijn op de werkvloer. Gaat u voor een strakke bureaustoel of juist eentje die in het oog sprint door de kleur. Een bureaustoel die in het plaatje van het kantoor past is erg belangrijk. De meeste stoffen bureaustoelen kunnen wij dan ook in praktische elke gewenste kleur leveren om ze zo perfect af te stemmen op het kantoor. De lederen varianten zitten vaak vast aan een specifieke kleur. Deze lederen bekleding is wel erg neutraal waardoor het praktisch in elke werkomgeving tot zijn recht komt. Een lederen bureaustoel komt over het algemeen wel beter tot zijn recht in een strak design. Zeker in combinatie met de chromen of aluminium afwerkingen die op onze site beschikbaar zijn geven een nette en strakke uitstraling.

Voordelen van een goede bureaustoel

Een bureaustoel die perfect op uw lichaam is afgesteld heeft vele voordelen. De meest voor de hand liggende is uiteraard een goede zitpositie zonder klachten te krijgen. Dit voorkomt, zeker op lange termijn, een hoop verzuim door bijvoorbeeld rugklachten. Een goede zitpositie zorgt daarnaast voor een hogere arbeidsproductiviteit. Op het moment als een werknemer niet lekker op zijn plek zit zal hij vaak gaan verzitten en afgeleid raken door de pijntjes of andere ongemakken waar hij last van heeft. Een stoel die goed aansluit bij de zitpositie van een medewerker zal hier uitkomst in kunnen bieden.

Het is natuurlijk geen gezicht als elke medewerker een eigen stoel moet hebben die afwijkt van zijn buurman. Omdat elke medewerker een andere zitpositie heeft is het van belang dat een stoel op meerdere manieren ingesteld kan worden. Indien deze mogelijkheid er is zal een goede bureaustoel ook zorgen voor een mooie afwerking van het kantoor. De eenheid die deze zelfde bureaustoel uit kan stralen zal ieder kantoor opfrissen.

De zes belangrijkste voordelen van een goede bureaustoel zijn:

  • Groot comfortgehalte
  • Hogere productiviteit
  • Minder verzuim door klachtenvrij zitten
  • Correcte ondersteuning
  • Variatie en bewegingsvrijheid
  • Strak afgestemd design