Kantoorstoelen

Kantoorstoelen vormen een onmisbaar onderdeel van iedere kantooromgeving. Het belangrijkste is natuurlijk de bureaustoel op de eigen werkplek. Maar ook tijdens een vergadering en de lunch willen uw medewerkers graag comfortabel kunnen zitten.

Kantoorstoelen
Show Filters

Resultaat 1–12 van de 54 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 54 resultaten wordt getoond

Ergonomische kantoorstoel kopen belangrijk

We stipten het al even aan: langdurig in een verkeerde houding zitten is hoogst ongezond. Dat is inmiddels in vele onderzoeken aangetoond. Bij veel instituties en werkgevers groeit dan ook het besef dat ergonomie meer is dan een hip en deftig woord. Zij onderkennen steeds vaker het belang van een werkplek die de gezondheid en productiviteit niet schaadt, maar juist bevordert. Sterker nog: Arbobesluit artikel 5.2 stelt dat de werkgever verplicht is een werkplek te bieden die zodanig is ingericht dat deze de veiligheid en gezondheid van de wereldnemer niet in gevaar brengt. Dit onderstreept de noodzaak van een ergonomische zithouding. De kantoorstoel speelt hier een vitale rol in. Maar hoe ziet zo’n ergonomische zithouding er eigenlijk uit?

Bij een ergonomisch verantwoorde zithouding is allereerst de juiste zithoogte van belang. Als vuistregel geldt dat wanneer de gebruiker voor de kantoorstoel staat, de zitting zich bij voorkeur ter hoogte van de knieholte bevindt. Hierdoor komen de benen bij het zitten op de stoel in een hoek van 90 graden. Ook de juiste zitdiepte kan klachten helpen voorkomen. De gewenste zitdiepte is deels afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar er dient in ieder geval altijd voldoende contact te zijn met de rugleuning van de stoel. Dat mag er echter niet toe leiden dat een te groot deel van de bovenbenen zich op de zitting bevindt, want dan komt de kniehoek van 90 graden in het gedrang. Dit valt door de gebruiker te testen door op de stoel te gaan zitten en met de hand vlak boven de knie naar de hamstring te grijpen. Zolang er een handbreedte tussen de knieholte en de zitting past is een gezonde houding gewaarborgd.

Tot zover even de zitting. De meeste kantoorstoelen beschikken tevens over een rugleuning. Ook op het gebied van deze rugleuning zijn er enkele richtlijnen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de leuning de rug zoveel mogelijk over de gehele lengte ondersteunt. Een eventuele lendesteun dient zich (in zittende toestand) op broekriemhoogte te bevinden. Heeft de kantoorstoel verstelbare armleggers? Stel deze dan zo in dat wanneer de armen van de gebruiker er op rusten, beide ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Tot slot kan het ook nog zinvol zijn de stoel te ‘ontgrendelen’ en de juiste weerstand in te stellen, zodat de stoel met de gebruiker mee kan bewegen. Een beetje kunnen bewegen tijdens het zitten is immers meegenomen.

Het bovenstaande illustreert eens te meer dat kantoorstoelen die een ergonomische werkhouding faciliteren een absolute must zijn. Gelukkig hebben wij deze stoelen in ruime mate voor u beschikbaar.

Kantoorstoelen kopen met NEN-EN-1335 en NPR 1813 certificering

De strenge eisen waar een kantoorstoel aan moet voldoen om als voldoende ergonomisch en dus veilig bestempeld te worden zijn vastgelegd in nationale en internationale standaarden. In Nederland worden deze standaarden beheerd door de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, kortweg NEN. Voor kantoormeubilair hanteren zij een tweetal certificeringen: de NEN-EN-1335 en de NPR 1813. De eerste van deze twee, de NEN-EN-1335, betreft een Europese norm. De NPR 1813, of Nederlandse Praktijkrichtlijn, is hier in feite een nationale variant op. Wanneer een kantoorstoel over een van deze certificeringen beschikt betekent dit dat de stoel in ruime mate ingesteld kan worden op de lengte, lichaamsbouw en wensen van de gebruiker.

Beide certificeringen voldoen aan de heersende arbonormen. Het verschil tussen de twee zit hem in het feit dat een NPR 1813 stoel nog net wat ruimere instelmogelijkheden biedt. Nederlanders zijn namelijk een relatief lang volk, waardoor het verschil in lengte tussen personen in ons land gemiddeld iets groter is dan in de rest van Europa. Je zou dus kunnen zeggen dat een NPR 1813 certificering enigszins strenger is dan een NEN-EN-1335 certificering. Om deze reden zijn kantoorstoelen met een NPR 1813 certificering over het algemeen ietwat prijziger dan andere. Een mooi voorbeeld van een kantoorstoel die voldoet aan de NPR 1813 norm is deze bureaustoel Nova.

Onze webshop stelt u in staat om resultaten eenvoudig te filteren op verschillende kenmerken. Zo kunt u in één keer een overzicht krijgen van alle kantoorstoelen met een NEN-EN-1335 of NPR 1813 keurmerk.

Diverse soorten kantoorstoelen verkrijgbaar

Het zeer uitgebreide assortiment van LTJ Kantoormeubelen biedt u een ruime keus aan allerhande kantoorstoelen. Voor iedere ruimte, medewerker en gelegenheid hebben wij de juiste stoelen beschikbaar. Zo kunt u bij ons kantoorstoelen kopen voor de werkplek, maar ook voor vergaderruimtes. En omdat geen enkel kantoor echt af is zonder een kantine en/of bar, hebben we ook kantoorstoelen die specifiek voor deze ruimtes bedoeld zijn.

Kantoorstoelen kopen voor werkplek

Het is even afhankelijk van de branche of sector waarin uw organisatie opereert, maar de kans is groot dat de meeste stoelen in uw kantoor gebruikt worden voor de dagelijkse werkzaamheden. Korte onderbrekingen daargelaten zullen werknemers vaak urenlang in deze stoelen plaatsnemen om hun dagelijkse werkzaamheden te verrichten. Des te belangrijker dus dat deze kantoorstoelen een ergonomische ervaring bieden. Onze bureaustoelen voldoen dan ook aan alle heersende arbonormen. Maar ook de werkstoelen uit onze collectie zijn van alle gemakken voorzien. Van zadelkruk tot deskbike en swopper. Zo blijft zelfs de meest verstokte kantoorwerker altijd duurzaam inzetbaar.

Kantoorstoelen kopen voor vergaderruimte

Goede vergaderingen leiden tot betere beslissingen en creatievere ideeën. Het meubilair van de ruimte waarin de vergadering plaatsvindt speelt hier een belangrijke, vaak onderschatte rol in. Wanneer deelnemers comfortabel zitten kunnen zij zich immers vaak beter concentreren. Zo wordt datgene wat er gezegd wordt beter begrepen en opgeslagen. Maar ook zal er meer inbreng zijn in discussies. Dit alles leidt tot een beter eindresultaat. Daarom bieden wij een ruime keus aan vergaderstoelen, variërend in prijs, materiaal en kleur. Van relatief eenvoudige, maar praktische en stapelbare modellen tot chique lederen fauteuils.

Kantoorstoelen kopen voor kantine en bar

In het trainingsschema van een topsporter is ontspanning net zo belangrijk als inspanning. Dat geldt in zekere zin ook voor kantoorwerkers. De juiste balans tussen arbeid en rust zorgt er voor dat medewerkers zich prettig voelen, fysiek en mentaal gezond blijven en optimaal presteren. Naast goed ingerichte werkruimtes is het daarom ook zinvol de lunchruimte of kantine te voorzien van comfortabel meubilair. En wat te denken van een bar? Een moderne kantoororganisatie kan immers bijna niet meer zonder vrijdagmiddagborrel. Wij hebben daarom naast werk- en vergaderstoelen tevens een aantal prachtige kantinestoelen en barkrukken voor u beschikbaar. Ook deze kantoorstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Blader gerust eens door het uitgebreide aanbod. U vindt er gegarandeerd voor elk wat wils.

Gratis levering kantoorstoelen door heel Nederland

LTJ Kantoormeubelen levert haar meubilair vanuit een meer dan ruim distributiecentrum in Den Bosch. Op deze locatie, die maar liefst 6000 vierkante meters beslaat, hebben wij altijd een groot aantal kantoorstoelen op voorraad. Hierdoor kunnen wij na het plaatsen van uw order snel schakelen en vaak op korte termijn leveren. Waar in Nederland of België uw kantoor zich ook bevindt. De professionele meubeltransporteurs waar we mee samenwerken zijn vlot ter plaatse en brengen uw kantoorstoelen met uiterste zorg tot op de plaats waar u ze nodig hebt. Desgewenst kunnen zij deze vervolgens tegen geringe vergoeding zelfs ter plekke voor u in elkaar zetten. Goed om te weten is bovendien dat orders van minstens € 250 altijd GEHEEL KOSTELOOS worden geleverd.