Elektrisch zit sta bureau

Elektrisch zit sta bureaus zijn het summum van flexibiliteit en comfort. Deze innovatieve bureaus laten u naadloos schakelen tussen zitten en staan, bevorderen een gezondere werkstijl en stimuleren productiviteit.

Elektrisch ZIt Sta Bureau
Show Filters

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Er is al een tijdje een nieuwe trend op het gebied van bureaus. Met de opkomst van het zit sta bureau en dan vooral het elektrische zit sta bureaus is deze relatief nieuwe speler erg populair op de markt voor kantoormeubelen. De gedachte achter dit bureau is dat staand werken beter is voor de ergonomie. Een betere ergonomie zorgt, zeker op lange termijn, voor een gezonder en dus gelukkigere werkvloer.

Bij LTJ Kantoormeubelen ben je aan het juiste adres voor kwalitatieve zit sta bureau’s. Door onze scherpe prijzen is er altijd wel een geschikte variant te vinden voor jouw werkplek. We zijn er voor de ZZP’er die op zoek is naar één bureau, als ook de grotere bedrijven die honderden werkplekken moeten inrichten. Met behulp van de korte lijnen binnen ons bedrijf, zorgen wij voor snelle oplossingen tegen de juiste prijs. Dit doen wij met een duurzaam kenmerk door rekening te houden met het milieu. Onze kantoormeubelen worden zorgvuldig samen gesteld aan de hand van deze criteria. De Sitelife stoelen die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld gemaakt van 98% gerecycled materiaal en hebben hierdoor een kleinere ecologische voetstap.

Afwisselend zittend en staand werken

Doordat de zit sta bureaus verstelbaar zijn kun je zelf kiezen op welke hoogte je wilt gaan werken. De naam zit sta bureaus geeft al aan dat je met dit bureau zowel staand als zittend op elke gewenste hoogte kan werken. Tijdens het schrijven van een lang rapport kan je er zo voor kiezen om zittend aan de slag te gaan voor een hoge productiviteit. Komt er een call tussendoor? Een perfect moment om even de benen te strekken en staand deel te nemen aan deze call.

Beide werkhoudingen vereisen een eigen manier van benadering om de perfecte werkhouding te creëren. Zittend kun je de volgende regel hanteren. Ga met je voeten plat op de grond staan en laat je armen langs je lichaam hangen. Maak met je ellebogen vervolgens een hoek van negentig graden. De ruimte die op dit moment tussen je ellebogen en de grond is, geeft de juiste hoogte aan van het bureau. Je ellebogen moeten dan ook op het bureau kunnen rusten, zonder dat je je schouders op moet trekken of je armen hoeft laten hangen. Staand zijn er meerdere houdingen die aangenomen kunnen worden. De vaste regel om te bepalen hoe hoog het bureau staand moet zijn is erg simpel. Als je plat met je voeten op de grond staat moet je bureau precies op de hoogte van je navel komen. Dit zorgt voor de beste werkhouding bij een staand bureau.

Ook al heb je de perfecte houding achter het zit sta bureau. Het is belangrijk om elke tien a twintig minuten even te gaan verzitten. Je lichaam kan dan een andere houding aannemen, waardoor je niet steeds dezelfde spieren aan het belasten bent. Belangrijk is ook om je rug af en toe te strekken, waarmee je voorkomt dat deze vast komt te zitten.

De vijf grootste pluspunten van een elektrisch zit sta bureau

We hebben al kleine voordelen van het werken met een zit sta bureau benoemd. Toch zijn er grotere voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken door het gebruik van een zit sta bureau. De belangrijkste voordelen van het werken aan een zit sta bureau zijn:

1. Zorgt voor minder rugklachten

Een mens is niet gemaakt om gehele dagen alleen maar te zitten. Op het moment als je gaat staan zorgt dit voor een beteren houding van je wervelkolom. Deze houding is vele malen meer natuurlijk dan de zitpositie die je anders aan zou nemen achter je bureau. Een staande positie zorgt er namelijk voor dat er een evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug zijn. Door deze staande positie af te wisselen met een zit positie, wordt rug het minste belast. Deze manier van werken wordt dan ook als zeer prettig omschreven voor mensen die aan rugklachten lijden.

2. Staand werken is productiever

Iedereen heeft het gevoel na een lunchpauze wel eens gehad. Je hebt teveel gegeten en daardoor voel je jezelf moe en dut je in achter het bureau. Het voordeel van een staand bureau is hierbij dan ook gelijk zichtbaar. Door een staande houding aan te nemen worden je hersens actiever en zullen ze er voor zorgen dat je vele malen productiever blijft.

3. Beter bestand tegen ziektes

Obesitas, hart en vaatziektes, diabetes II. Het zijn allemaal ziektes die onder andere veroorzaakt kunnen worden door te veel zitten. Het dynamische aspect wat het zit sta bureau met zich meebrengt kan hier een positieve invloed op hebben. Door de zit en sta positie met elkaar af te wisselen is bewezen dat de kans op één van deze ziektes verminderd kan worden. Hierbij is het belangrijk om de juiste balans tussen deze twee mogelijkheden te vinden. Op die manier maakt je het best gebruik van deze functie

4. Tijdwinst door middel van staand werken

Er kan simpel tijdwinst geboekt worden, doordat je niet steeds hoeft op te staan om van je werkplek te gaan. Dit zijn echter luttele seconden die op een dag nihil zullen zijn. Uit onderzoek is echter gebleken dat het staand vergaderen voor een grote productiviteit kan zorgen. Het onderzoek geeft zelfs aan dat deze tijdswinst op kan lopen naar 25% per vergadering. Uitgewezen is ook dat deze tijdswinst is geboekt zonder dat het de kwaliteit van de vergadering negatief heeft beïnvloed.

5. Creëert sneller een rustmomentje

Vrijwel niemand kan acht uur lang achter elkaar naar een scherm blijven staren. Doe je dit wel dan is de kans groot dat de productiviteit een stuk lager zou zijn dan als je af en toe pauze zou nemen. Het is dan ook belangrijk om of een toe een rustmomentje in te lassen. Vanuit een staande positie is het makkelijker om dit rustmomentje te creëren door simpelweg even weg te lopen en bijvoorbeeld even koffie en thee te halen voor de afdeling. Door dit momentje heb je niet alleen frisse hersens, maar ook nog eens blije collega’s

Goedkoop elektrisch zit sta bureau

Er zijn zowel handmatige als elektrische zit sta bureaus op de markt verkrijgbaar. Een reden om te kiezen voor een handmatige variant is erg voor de hand liggend. Handmatige bureaus zijn namelijk iets goedkoper dan de elektrische. Het verschil tussen deze twee is echter vrij miniem. Een elektrische zit sta variant is een iets hogere uitgave, maar zal zich op de lange termijn zeker terug betalen. Het omhoog of omlaag zetten van een bureau kan erg veel tijd in beslag nemen. Dit zal op termijn een struikelblok vormen om gebruik te maken van beide functies. Na verloop van tijd zien we bij de handmatige variant dat deze stukken minder gebruikt wordt, terwijl een elektrisch zit sta bureau veelvuldig gebruikt blijft worden.

Ga je voor een elektrische variant dan is er de keuze uit onderstellen met twee motoren of slechts één. Een bureau met twee motoren zal in de praktijk sneller en stiller omhoog of omlaag gaan terwijl een bureau met één motor wat meer tijd in beslag zal nemen. Een onderstel met twee motoren zal over het algemeen dan ook iets duurder zijn dan een onderstel met één motor. De kaidi zit sta bureau is een goedkoop elektrisch zit sta bureau met 2 motoren en ons populairste model.

Welke stoel gebruik je bij een zit sta bureau

Naast een bureau is een goede bureaustoel ook erg belangrijk. De juiste zithouding die aangenomen moet worden is namelijk niet op elke bureaustoel even goed mogelijk. Een goede bureaustoel voorkomt dan ook ziekteverzuim naar aanleiding van bijvoorbeeld een overspannen monitorarm.

Europees goedgekeurde bureaustoelen krijgen het certificaat NEN-EN-1335. De Nederlandse variant op dit certificaat is de NPR1813. Beiden varianten zijn uitvoerig getest op verschillende kenmerken om er voor te zorgen dat de stoel bijdraagt aan een ergonomische werkplek. De reden dat er zowel een kenmerk vanuit Nederland bekend is, als wel een kenmerk uit Europa is vrij simpel. Het kenmerk uit Europa is afgestemd op de gemiddelde Europese inwoner. Een Nederlander is gemiddeld vele malen groter dan de gemiddelde Europeaan. Dit maakt het kenmerk minder geschikt voor de Nederlandse markt, waarna er dus een eigen kenmerk voor Nederland is gekomen.

Extra groot of juist een klein zit sta bureau?

Speciaal voor de mensen die over zijn gehaald om een zit sta bureau aan te schaffen maar niet overtuigd zijn door de afmetingen van onze bureaubladen hebben wij een perfecte oplossing gevonden. Het is erg makkelijk om op onze zustersite los een bureaublad op maat naar wens te bestellen. Dit bureaublad kan heel simpel worden gemonteerd op een onderstel van een zit sta bureau. Het bijkomend voordeel bij deze oplossing is dat je zelf de afmetingen van je bureau kunt bepalen. Als je een specifieke plek hebt voor het bureau die erg krap is, bestel dan een iets kleiner bureau. Voor de grotere kantoren en/of de behoefte aan een groot werkoppervlakte, kan er gekozen worden voor een extra groot bureaublad. Houd er hierbij wel rekening mee dat het onderstel geschikt is voor het betreffende bureaublad qua gewicht. Als je een te groot bureaublad kiest, heb je de kans dat het bureau onderstel niet ver genoeg uit elkaar kan worden geschoven. Op de site bureaublad op maat kun je alle informatie vinden.